Konst är tråkigt!

Konst är tråkigt!

Se mer? Klicka här!

Till hemsidan

Ockult komputator 2.0

Nya målningarPosted by Richard Vännström Jun 12, 2009 00:51:48
När jag hade avslutat målningen "Ockult komputator" dröjde det förstås inte länge innan folk började säga; "Den där borde du bygga på riktigt". I ärlighetens namn kände jag likadant. Ett objekt, en interaktiv skulptur som faktiskt gör något på riktigt men som kanske ändå inte levererar på samma sätt som en kommersiell automat. En fullt ”fungerande” ockult komputator som driver med människors övertro i vår annars så upplysta tidsålder samtidigt som den levererar sanningar som behöver sägas, såna sanningar som kanske inte så många egentligen vill höra. Det var en alldeles för rolig idé för att jag skulle kunna strunta i den. Jag insåg förstås att det skulle bli ett ganska omfattande arbete som säkert skulle komma att kosta en del men jag hade lite pengar över efter ett par hyfsat framgångsrika utställningar och konstnär blir man ju inte för att tjäna pengar utan för att göra sånt som ingen annan gör.

Efter många månader är skalet, lamporna, högtalarna alla reläer, kretsar, motorer, kugghjul... det konserverade människohuvudet och själva datorn på plats. Nu återstår programmeringen och lite detaljarbete. Säkert mycket mer jobb än man tror. Men jag vill ändå visa hur långt jag kommit, det blir lite roligare för mig då. Ett så här pass stort projekt ska man nog dela upp i olika faser för att man inte ska tappa sugen halvvägs. Så idag firar vi den första milstolpen i projekt ”Ockult komputator 2.0Hurra för den Ockulta komputatorn! Snart finns den på riktigt. Den som inte vill hamna i köttgropen när den uppnår självmedvetande kan kontakta mig för information om hur man bäst skickar mutor/offer till denna snart allsmäktiga apparat på info@richardvannstrom.com


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Beundrare Jun 17, 2009 07:27:00

Oj, vilken makalös manick. Var får du allt ifrån. Lycka till i framtiden.

Posted by Lindbergskan aka Lillpuppan Jun 12, 2009 11:56:08

Jag får erkänna att jag blev lite kär i denna. Ser kanon ut! Hopps på att få se den på utställning framöver.

Usch, jag vill ha den!