Konst är tråkigt!

Konst är tråkigt!

Se mer? Klicka här!

Till hemsidan

Syndabocken

Inte lektuelltPosted by Richard Vännström May 24, 2009 00:32:40
Jag har precis besökt den kungliga huvudstaden för att se prerafaeliterna på Nationalmuseum. Utställningens sista dag är idag den 24 maj så jag kunde helt enkelt inte skjuta upp resan längre än vad jag gjorde. Om målningarna finns det väl inte mycket att säga som inte redan sagts av andra. Men om hängningen och ljussättningen däremot... Varför så otroligt mörkt och dystert? Varför ställa de kritvita informationsskyltarna i en vinkel så att de reflekterade ett bländande ljus rakt i ögonen på besökarna. Många små underligheter som lätt kunnat undvikas i en vad jag förmodar var en länge planerad utställning. Vissa tavlor hade belysts i en för tvär vinkel och som resultat fick man förstås obehagliga blänk. De reflekterande skyltarna och punktbelysningen hade väl ändå enkelt kunnat undvikas?

Trots dessa mindre förtretligheter var det ändå ett angenämnt besök och jag fick äntligen se en av mina absoluta favorittavlor "The Scapegoat" av William Holman Hunt i verkligheten.

En av konsthistorien höjdpunkter om ni frågar mig.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.