Konst är tråkigt!

Konst är tråkigt!

Se mer? Klicka här!

Till hemsidan

Lång tid nej titta!

Nya målningarPosted by Richard Vännström Oct 25, 2008 23:35:59

Som de säger i Amerikat. Den regelbundne läsaren av min blogg kanske har noterat att det gått månader utan uppdateringar. Har månne Richard drabbats av en mystisk sjukdom? Sitter han på anstalt? Eller har han slagits till marken av en ljungeld som straff för sitt hädiska leverne? Nej mina anonyma vänner. Förklaringen är enklare än så. Jag har helt enkelt vistats i mitt torp i Lappland dit ingen fiberoptik når.

Detta för att ägna mig åt konstnärliga storverk som kräva mera armbågsrum än vad en 2:a i Kvissleby någonsin kan erbjuda. Mer om detta längre fram under vintern. Men jag kan avslöja att det rör sig om verklig multimedia, modernt som tusan, fast omodernt och konstigt och på många sätt oroande förstås.

Ett glädjeämne under de långa mörka höstkvällarna uppe i Lappland var ett litet häfte med teckningar som min mor nyligen återfunnit som torde utgöra det första bevarade försöket till någon slags konstnärlig aktivitet.

Blog Image

Jag hade tvingat min ömma moder att prydligt texta titeln "Hårbjässarna" på omslaget. Själva publikationen består för övrigt av just detta. Olika slags "hårbjässar".

Ovan ser du vad som möter den intet ont anande "läsaren" redan på första uppslaget. Min mor bedömer att jag var två år gammal när jag ritade dessa vidunder.

Självklart kände att jag var skyldig det inre barnet att försöka göra en ny variant på denna teckning. Ett litet experiment som den lille gossen i mig ivrigt idkade bifall åt.

Blog Image

Inte mycket har hänt på 35 år visar det sig. Det är fortfarande lika kul att rita "Hårbjässar" fast åren gått och jag numera har oljefärger att leka med. Det inre barnet är tillfreds med version 2.0 och jag börjar som smått fundera om man inte borde göra en illustrerad sagobok åt den lilla kille jag en gång var och alla andra barn som är som jag var då.

  • Comments(0)//bloggen.richardvannstrom.com/#post30