Konst är tråkigt!

Konst är tråkigt!

Se mer? Klicka här!

Till hemsidan

Nytt porträtt färdigt

Nya målningarPosted by Richard Vännström Jul 16, 2008 18:59:57

Detta porträtt har varit på gång en längre tid. Då menar jag inte att jag målat på det länge, tvärtom. Historien tog sin början när Hans och Agneta var uppe i Sundsvall för att fira jul hos hennes föräldrar samtidigt som jag deltog i en konstutställning på Birsta City, vårt köpcentrum här i stan.

Där väcktes intresset för att äga ett porträtt målat av mig. Jag småpratade med dem en stund, gav bort ett visitkort och glömde bort alltihop.

Blog Image

Men så i påskas ringde telefonen. Det var Hans som sa, "Vi har letat efter dig hela påsken. Jag tappade ditt visitkort så jag har mejlat halva Sundsvall* för att leta rätt på dig." Jag tror det var Sundsvalls museum och Galleri Versalen som hjälpte Hans med Richard-jakten. Tyvärr var de redan på väg tillbaka till Stockholm och vi kom överens om att han skulle ringa nästa gång resan gick norrut. Jag tänkte att det här är nog det sista jag hör om saken men så kom ett telefonsamtal strax före midsommar. En omisskännlig Stockholmsdialekt tillkännagav. "Det är Hasse Karlsson. Haru tid me mej å Agneta i missommar?"

Skam den som ger sig! En så envis kund måste få VIP-behandling så jag klämde in dem mitt under pågående utställning på Galleri 13 och höll mig nykter och skötsam på Midsommarafton för att kunna sätta igång med arbetet på Midsommardagen. Jag målade tavlan under fyra intensiva sittningar på lika många dagar. Hans och Agneta satt stilla som om de vore gamla krokimodeller. Jag tycker att den blev riktigt bra och hoppas att de och deras barn får stor glädje av porträttet.

Om DU skulle vilja äga framtidens släktklenoder redan idag försitt inte chansen att odödliggöra dig själv med ett fint porträtt i olja. Kontakta mig för prisförfrågan på info@richardvannstrom.com

*Jag hade ingen hemsida i påskas. Nu är jag lättare att hitta.

  • Comments(0)//bloggen.richardvannstrom.com/#post29