Konst är tråkigt!

Konst är tråkigt!

Se mer? Klicka här!

Till hemsidan

Burning Ram?

Inte lektuelltPosted by Richard Vännström Jul 14, 2008 11:58:37

Som vanligt är jag den sista som får veta något... Det första och förhoppningsvis sista brandattentatet mot min stackars "halmbock" inträffade för ett par veckor sedan. Jag är emellertid i gott sällskap då även Lasse Åbergs Bock fått ta sig ett litet dopp i Gävleån. Ytterligare en bock har tydligen blivit omkullvält (konstnär för mig okänd). Det är förunderligt att människor orkar irritera sig över något så harmlöst som dessa bockar. Är inte stan tillräckligt grå och trist för deras smak? Organisera istället en kampanj för uppförandet av fler parkeringshus i centrum eller köp en ljusbeige Volvo. Det finns många sätt att verka för ökad tristess utan att hänfalla åt allmänfarlig skadegörelse.

Gävle är ju dessutom kandidat till "Europas kulturhuvudstad 2014" något som manifesteras med (förstås) ytterligare en bock. Närmare bestämt en förhoppningsvis heliumfylld rosa flygande jättebock som visats upp under politikerveckan i Almedalen. Jag säger förhoppningsvis heliumfylld med tanke på Gävles tradition att bränna bockformade föremål. Bock-Hindenburg vore visserligen spektakulärt på många sätt men förmodligen rätt vådligt.

Problemet är att vissa tycks ta parollen "kulturell allemansrätt" på alltför stort allvar. Man får inte tända eldar för att grilla korv med offentliga utsmyckningar som bränsle eller ens bryta torra kvistar från kulturen trots att dessa finns i mängder.

Blog Image

Om brandlustan inte kan stävjas har jag ett tips till kampanjledningen för kulturhuvudstadskandidaturen. Vad tror ni om en alternativ kulturfestival som ni kan kalla "Burning Ram"? Torde vara ett idiotsäkert sätt att säkra segern inför 2014 då historiska rötter kan spåras långt bak i tiden och djupt i folksjälen!

Hur gick det för "halmbocken" då? Jo bara fint efter vad jag fått höra. Bara några mindre brännmärken på fundamentet som enkelt kunde övermålas.

Foto: Per Bristrand

  • Comments(1)//bloggen.richardvannstrom.com/#post28