Konst är tråkigt!

Konst är tråkigt!

Se mer? Klicka här!

Till hemsidan

Max Magnus kuk upprör!

Inte lektuelltPosted by Richard Vännström Jul 09, 2008 12:09:09

Nu nalkas ånyo ovädersmoln på himlen i konstsverige. Den här gången har jag dock förmånen att titta på inifrån stormens öga. Föremålet för diskussionen är en samling skulpturer av Max Magnus Norman som visas just nu på en utställning i Röklandsgården på Norra berget här i Sundsvall där jag också medverkar.

Jag får dock finna mig i att luta mig tillbaka och njuta av uppståndelsen när Max Magnus snor uppmärksamheten. Det är bara att gratulera, det är välförtjänt uppmärksamhet. Nästa gång är det min tur...

Jag frågade Magnus den enda fråga en riktig journalist alltid bör ställa: "Huru kännes det?" Han svarade: "Jo det kännes fint!" Inte alls konstigt för vem skulle inte må gott om man var far till "Kuken ska ha sitt" eller min personliga favorit (nedan) "Dödad av strålpistol"?

Blog Image

Själva uppståndelsen beror mest på att föreningen Norra berget beslutat att (efter klagomål?) förse rummet med en stoppskylt med varningstext samt insistera på att dörren skall hållas stängd. Detta har förstås resulterat i att antalet besökare till detta lilla rum flerdubblats då en sådan skylt väcker stor nyfikenhet. De flesta föräldrar har trots varningen tyckt att deras barn gärna kan beskåda även denna konst utan att för den skull ta skada.

Självklart stöder jag Magnus helhjärtat. 99,9 % av reaktionerna har varit mycket positiva och om vi ska låta frikyrkor och extremfeminister baka moralkakor och köra ner i halsen på oss är det lika bra att sätta varningstexter också på mina tavlor. De förhåller sig nämligen på samma sätt till ockultism och hednagudar som Magnus skulpturer till pornografi.

Tänk ett steg till innan reptilhjärnan tar över nästa gång!

Läs mer i Sundsvalls Tidning.

Övriga medverkande förutom jag och Magnus är: Bror Högbom, Christian Godin, Stefan Thunström, och Toni Neiminen och Anton Askling med ett verk var.

  • Comments(3)//bloggen.richardvannstrom.com/#post26