Konst är tråkigt!

Konst är tråkigt!

Se mer? Klicka här!

Till hemsidan

Era Vulgaris

Nya målningarPosted by Richard Vännström Oct 12, 2009 22:42:31
Separatutställning på Galleri Granen, Trädgårdsgatan 17 i Sundsvall.

Vernissage den 17/10 Klockan 14.00 Alla välkommna!


  • Comments(2)//bloggen.richardvannstrom.com/#post43

Ockult komputator 2.0

Nya målningarPosted by Richard Vännström Jun 12, 2009 00:51:48
När jag hade avslutat målningen "Ockult komputator" dröjde det förstås inte länge innan folk började säga; "Den där borde du bygga på riktigt". I ärlighetens namn kände jag likadant. Ett objekt, en interaktiv skulptur som faktiskt gör något på riktigt men som kanske ändå inte levererar på samma sätt som en kommersiell automat. En fullt ”fungerande” ockult komputator som driver med människors övertro i vår annars så upplysta tidsålder samtidigt som den levererar sanningar som behöver sägas, såna sanningar som kanske inte så många egentligen vill höra. Det var en alldeles för rolig idé för att jag skulle kunna strunta i den. Jag insåg förstås att det skulle bli ett ganska omfattande arbete som säkert skulle komma att kosta en del men jag hade lite pengar över efter ett par hyfsat framgångsrika utställningar och konstnär blir man ju inte för att tjäna pengar utan för att göra sånt som ingen annan gör.

Efter många månader är skalet, lamporna, högtalarna alla reläer, kretsar, motorer, kugghjul... det konserverade människohuvudet och själva datorn på plats. Nu återstår programmeringen och lite detaljarbete. Säkert mycket mer jobb än man tror. Men jag vill ändå visa hur långt jag kommit, det blir lite roligare för mig då. Ett så här pass stort projekt ska man nog dela upp i olika faser för att man inte ska tappa sugen halvvägs. Så idag firar vi den första milstolpen i projekt ”Ockult komputator 2.0Hurra för den Ockulta komputatorn! Snart finns den på riktigt. Den som inte vill hamna i köttgropen när den uppnår självmedvetande kan kontakta mig för information om hur man bäst skickar mutor/offer till denna snart allsmäktiga apparat på info@richardvannstrom.com


  • Comments(2)//bloggen.richardvannstrom.com/#post42

Människa vad är du?

Nya målningarPosted by Richard Vännström May 26, 2009 11:14:56
En av mina sällsynta skulpturer blev precis klar. Den heter "Homo dentibus consumerensis" (typ den betandade konsument människan) och visar vår evolutionära framtid. Åtta munnar till att äta och lufta sina åsikter med.Vänligen notera avsaknaden av öron. En strikt nödvändighet för framgång i den nya tiden. Vem vill egentligen lyssna när det är så mycket roligare att tycka? Den är cirka 25 cm hög "huvudet" är löstagbart och kan vridas (sitter på ett stift) och passar fint i din hand. Givetvis är "Homo dentibus consumerensis" till salu. Ge honom ett gott hem redan idag.

  • Comments(3)//bloggen.richardvannstrom.com/#post41

Framtiden var bättre förr

Nya målningarPosted by Richard Vännström May 18, 2009 22:45:10

Ett diskbråck i nacken har under våren effektivt hindrat min förmåga att måla, skriva i bloggen, och göra vettiga saker överhuvudtaget. Efter traktionsbehandling och en föryngrande diet bestående av huvudsakligen bacon är jag nu åter på banan. Det firar vi med en premiär på en ny målning. Den heter "Kärleken är..." och är en indikation så god som någon på hur optimistisk man blir av vinter och nacksmärta.

  • Comments(1)//bloggen.richardvannstrom.com/#post39

Mer nyheter

Nya målningarPosted by Richard Vännström Nov 10, 2008 18:03:43

Med tillräckligt mycket sömnbrist blir drömmarna desto intensivare när man väl somnar. Jag färdades mot denna port med skräckblandad förtjusning under större delen av natten för ett par veckor sen. Morgonen infann sig dock innan jag hann fram.

Blog Image

"Pilgrimsfärd" 30x40 cm Fler målningar hittar du i galleriet.

  • Comments(2)//bloggen.richardvannstrom.com/#post37

Storleken har ingen betydelse!

Nya målningarPosted by Richard Vännström Nov 10, 2008 15:11:50

Den minsta målning jag gjort... Öh... någonsin faktiskt? Med en 17" skärm visas den rätt nära naturlig storlek i galleriet det vill säga 15x15 cm.

Den var faktiskt riktigt rolig att göra i all sin litenhet. Det visade sig till exempel enklare att hålla den i vänsterhanden medan jag målade än att försöka få den att stå stilla på staffliet. Så man får jobba litet annorlunda med en sån här och det är ju kul med omväxling, eller hur?

Blog Image

Små målningar tilltalar både de som redan äger riktigt mycket konst och de som köper sin första tavla någonsin. De förstnämnda tilltalas av att den är lätt att placera. De senare av det lägre priset. Enda nackdelen och anledningen till att många konstnärer avskyr att jobba smått är att de tar en jäkla tid att göra i förhållande till storleken så timpenningen blir liten.

Kanske någon som delar mitt stjärntecken vill bli ny stolt ägare till denna mech-skorpion? Om inte är den åtminstone lätt att förvara!

Tre nya bilder förutom denna i galleriet.

  • Comments(0)//bloggen.richardvannstrom.com/#post36

Marknadsföring är fult

Nya målningarPosted by Richard Vännström Nov 09, 2008 19:34:40

I konstvärlden är det fint att låtsas att pengar och framgång är något oviktigt. Något som en riktig konstnär vare sig eftersträvar eller finner önskvärt. Att marknadsföra sig själv och sin konst är andlig självbefläckelse. Postmodernistisk flumfilosofi medger dessutom att var och en kan fastställa sina egna definitioner för framgång. På det sättet kan man misslyckas hela vägen in på moderna museet eller in i en träfrack och ändå vara framgångsrik.

Lyckligtvis tror jag inte på ovanstående vilket innebär att jag får förmånen att åka omkring med denna tjusiga skylt på min bil i vinter! Tjoho!

Blog Image

  • Comments(2)//bloggen.richardvannstrom.com/#post35

Lär dig måla, bli lycklig

Nya målningarPosted by Richard Vännström Nov 03, 2008 21:29:58

Det var ett tag sen sist men här är en ny målning och en titt bakom kulisserna för den som är intresserad. Jag har nämligen gjort något så osvenskt som en "tutorial" jag vet inte ens vad det kallas på svenska... Vet någon annan?

I alla fall så heter målningen "Släppa taget" och är en tämligen oblyg metafor för känslan av viktlöshet som infinner sig när man för en stund lyckats släppa sina bördor.

Eller är flickan i fråga möjligen på väg att uppstiga till dödsriket? Det överlåter jag till betraktaren att avgöra. Båda tolkningarna funkar för mig.

Om du vill se de olika stegen i tillblivelsen för denna tavla klicka här.

Blog Image

  • Comments(1)//bloggen.richardvannstrom.com/#post33
Next »